Maharajah tog hem segern i världens främsta travlopp

Prix d’Amerique är nog det travlopp som räknas som det mest prestigefyllda att vinna för en travkusk, och häst för den delen. Detta lopp går av stapeln i Frankrike varje år. Ganska många svenska hästar har vunnit genom åren. Nu var det dags igen. Nu år 2014 i januari var det superhästen Maharajah som representerade Sverige.

Maharajahs tränare är Peter Hultman och kusken som körde loppet var ingen mindre än Örjan Kihlström. Det hade dock varit lite skriverier kring Maharajah innan Prix d’Amerique skulle dra igång. Peter Hultman var inte riktigt säker om hästen skulle hålla eller vara tillräckligt i form. Peter tvekade faktiskt att åka till Frankrike tillsammans med hästen och Örjan Kihlström. Tillslut så bestämde man sig för att satsa allt, och det skulle visa sig vara helt rätt beslut.

Tog ledningen direkt

Maharajah tog ledningen direkt när loppet startade, man såg på hästen att den var i mycket bra form. Fram till upploppet kom dock en favorittippad häst förbi och Maharajah kom i andraspår. Men kort därefter så ryckte Örjan Kihlström tussarna ur öronen och Maharajah drog iväg utan att den andra hästen kunde hänga på. Örjan och hästen vann Prix d’Amerique med en hel hästlängd. Det var en enorm bedrift av både häst och kusk.

Maharajah gav miljoner

Vinstpengarna i Prix d’Amerique är inte småpotatis precis. Hultman och hela stallet åkte hem till Sverige med 4,6 miljoner på fickan. Det var säkert en hel del som spelade på Maharajah och vann en slant på så vis. Svenska spel hade inte några odds eller spel på loppet. Detta gick att hitta på casino och bettingsiten Unibet.com.