Svensk etta på världsrankingen i online poker

Profilen ”sheater” ligger just nu etta på världsrankingen inom onlinepoker som presenteras sidan PocketFives. Personen bakom detta smeknamn är nämligen en svensk. Det är alltså en svensk som rankas som nummer 1 när det kommer till att spela poker på nätet.

Vilken denna man eller kvinna är som ligger bakom namnet är i dagsläget okänt, men sheater har spelat in en ganska stor summa pengar i sin pokerkarriär. Personen har också gått under andra namn, men sheater är namnet som används just nu. Sheater har spelat in över 28 miljoner under sin tid som aktiv inom onlinepoker.

Så här ser listan ut när vi kolla i januari 2014

1. SheaterSverige
2. Big Huni – Costa Rica
3. Lukethafluke – Sverige
4. brianm15 – Costa Rica
5. inhoo – Sverige
6. Vinkyy – Land okänt
7. Mindgamer – Australien
8. jdpc27 – Mexico
9. moorman1 – England
10. lena900 – Sverige

Som ni ser så är det hela fyra stycken svenskar som är med i toppen på denna online poker-lista. Det säger mycket om kunskap och kvalitet på våra pokerspelare.

Världsrankingen i online poker sammanställs av PocketFives och presenteras på deras hemsida. PocketFive öppnade 2005 och följer nästan alla onlineturneringar som spelas i poker. Utifrån den räknar PocketFive ut vilken spelare som är bästa i hela världen. Här är listan på nätverk som PocketFive hämtar sin information från:

 • 888 Poker
  Cake Network
  Full Tilt Poker
  iPoker Network
  Merge Gaming Network
  Microgaming Network
  Ongame Network
  PartyPoker
  PKR
  PokerStars
  Winning Poker Network

Det ska bli spännande och se hur rankingen utvecklar sig under 2014.