Vad skulle du göra om du vann 1 miljon?

Det är en intressant fråga som man kan få väldigt olika svar på. Vi tar upp 1 miljon eftersom det är en summa som man kan spendera på ganska kort tid om man vill. Att diskutera en vinst på 30 miljoner är en helt annan sak. Den summan räcker en livstid om man vill, men 1 miljon kan ta slut ganska snabbt om man inte tänker efter.

Vinna 1 miljon kronor, vad skulle du göra?

1 miljon går att vinna på flera olika sätt. Det går att spela på hästar, fotboll, du kan köpa en lott och vinna, det går att spela på casinon på nätet, bingo osv. Men vinner du får du 1 miljon skattefria pengar insatt på kontot efter en kort tid. Vad räcker det till?

Vad räcker 1 miljon till?

Har man hus så är chansen stor att man väljer att betala av lånet. Det säger många. Men idag är huspriserna så höga att 1 miljon täcker nog inte hela lånet. Eftersom att ett topplån är dyrare än ett bottenlån så är det klokt att betala av topplånet först. Där är det mycket högre ränta än idag. Har du ett par hundra tusen i topplån kan du spara in på att betala av det direkt.

Sedan vill många resa, kanske bjuda hela familjen på en resa till Thailand. Då går det kanske 100 000 kr direkt. En ny bil är också populärt.

Ja listan kan göras lång men vi har ett tips på vad du kan göra om du vinner 1 miljon. Spara en del! Det låter kanske tråkigt, men det är faktiskt bra att ta 200 000 – 300 000 och sätta in dem på ett låst bankkonto eller sparande. Då kan du inte göra av med allt på en gång.