WSOP är över – Ny världsmästare i poker är Ryan Riess

Nu är 2013 års Worlds Series of Poker slut och den stora vinnaren är Ryan Riess. Vinstsumman som Riess tog hem var 8 361 570 dollar vilket motsvarar ungefär 58 miljoner svenska kronor. En fantastisk vinst i årets WSOP.

I slutet av WSOP 2013 stod det mellan amerikanerna Ryan Riess och Jay Farber. Det tog nästan 300 givar innan Reiss blev den segrande parten vid detta finalbord. I en intervju direkt efter sin stora vinst sa Riess att han var chockad över hela händelsen, men att det kommer säkert ikapp under morgondagen. Ryan Riess var självsäker under hela resan fram till finalbordet och påtalade gång på gång att han skulle utpekas som favorit och vinna hela serien.

Riess har varit en ganska okänd spelare fram till vinsten i WSOP. Han har dock spelat in en hel del pengar under åren, men ingenting som kan mäta sig med den summa som han tog hem genom att bli världsmästare i WSOP, nästan 60 miljoner kronor. Ja, Reiss ”lever drömmen” som han skriver i sin bio på Twitter.

Förutom den enorma prissumman och hedern vinner segraren ett armband. Kallat ”Worlds Series Of Poker Braclet”. Detta armband är en trofé och en påminnelse om den bedrift vinnaren har gjort, ett minne att bära med sig resten av livet. Armbandet består av mängder med ädelstenar, bland annat diamant samt att flera detaljer är tillverkat i guld.

Stort grattis till Ryan Riess! Vi kommer säkert att se mer av honom det närmaste året.